14 Ocak 2012 Cumartesi

ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU

Sıcacık bir ilk bahar günüydü.Güneş göz kamaştırıcı ışıklarını her yere yaymıştı. Çiftlikte bir ördek büyük bir mutlulukla yumurtalardan çıkan yavrularını seyrediyordu.

Ama oda neydi? Yumurtaların birinden,diğerlerinden çok farklı , çok çirkin bir ördek yavrusu çıkmıştı . Anne ördek şaşkınlıkla bu yavruya bakıyordu .

Çiftlikteki diğer hayvanlarda şaşkınlıklarını gizleyemiyorlardı . Hepsi"Nereden çıktı bu yavru ? Diğerlerine hiç benzemiyor .'' diyorlardı . Çirkin yavruya annesi ve kardeşleri de kötü davranıyordu .Onu sertçe tartaklıyorlardı .

İstenmediğini anlayan küçük ördek çiftliği terk etti . Nereye gideceğini , ne yapacağını bilmeden çevrede dolaştı , durdu .

Oradan çıkınca bir orman gördü . O ormanın içine girdi .Bir gün orada uyudu .İkinci günün sabahında çevresinde bir sürü hayvanın olduğunu gördü . Bir anda oraya bir aslan geldi . Herkes oradan en hızlı hali ile ayrıldı . Yalnız bir kişi hariç . gitmeyen kişi , hayvan çirkin ördek yavrusu idi .

Aslan ona yaklaştı ve :

-"Senin bir sorunun mu var .'' dedi .

Çirkin ördek yavrusu :

-"Evet .'' dedi .

Aslan sorunu sordu . Çirkin ördek yavrusu olanları bir bir anlattı . Aslan kendininde bir sorunu olduğunu söyledi . Çirkin ördek yavrusu onun sorununun ne olduğunu sordu . Aslan :

-"Beni üç tane aslan takip ediyor . Hepsi benden güçsüz olsada ben onlarla tek başıma baş edemezdim . Bana bir arkadaş geldi ya daha bir şey istemiyorum .''dedi .

Tam o sırada çirkin ördek yavrusunun eski çiftliğinden bir inek çıktı ve çirkin ördek yavrusuna :

-"Benim çiftlikten çıkmama sen sebep oldun . "dedi .

O anda arslan devreye girip ineğe :

-"Çık git buradan . Arkadaşımı rahat bırak . " dedi.

İnek korkup kaçtı . Hemen üç tane arslan geldi . Güçlü arslana vurmaya başladılar . Ama çirkin ördek yavrusu bunu engelledi . Bir kere havaya zıpladı . Üç arslanda ona baktı . Onlar çirkin ördek yavrusuna bakarken güçlü arslan onları ormanın derinliklerine fırlattı . Hepsi şaşkına döndü . Aynı anda bayıldılar .Bayılınca kafalarını ağaca vurdular . Ağaç kırıldı ve onlarda öldü . Bu olanları onların anneleri gördü . Anne oğullarının derdine düşmedi , ağacının derdine düştü . Çünkü çocukları hiç işe yaramıyordu . Artık iki arkadaşında sorunu kalmamıştı . İkisi güzelce yaşadı . Bu hikâye de burada bitti .

F . Emre KARABULUT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.